fredag 12 december 2014

Blomburkar och lasagne(tte)

Vad de kan ha att göra med varandra, kan man kanske undra. Men det är väldigt enkelt. När man gör lasagne använder man tomatkross till bolognesesåsen. Åtminstone jag. Nån riktig kock kanske lagar såsen av färska tomater. Jag är lite lat för det. Så tomatkross på burk får det bli. De tomma burkarna läggs i blöt så man får loss pappret. Och så får man snygga burkar som man kan ha som tex blomkrukor eller örtkrukor eller whatever. Julen till ära fick det bli små vita hyacinter för min del. Om de hinner börja blomma till julen är nog si och så med. Men det gör inget. De kanske ändå hamnar i soporna om de börjar dofta för mycket.


Såhär stora utsvävningar har jag gjort i blomsterväg denhär julen. Maffigt va? Några avokadokärnor får också (helt omotiverat) vara med i stillebenet.

Det är inte bara bolognesesåsen av färska tomater jag är för lat för att göra. Ibland tar jag också en genväg när jag gör lasagnen. Jag gör nämligen ingen vitsås. Jag bryter lasagneplattorna i bitar, (då byter det tydligen namn till lasagnette?!) blandar med bolognesen, sätter riven ost på och häller grädde över. Mycket enklare och snabbare än rada plattor och varva med vitsåsköret. Och det blir så gott så gott... När har nåt med grädde i inte varit gott?


Såhär ser det ut före gräddningen. Nån bild på den färdiga rätten får ni inte. Den vilar tryggt i våra magar. Raap!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar