måndag 15 december 2014

Råttor

Hej!

Hoppas ni haft en bra weekend. Det har jag i allafall. Har varit på minisemester med gubben i Tammerfors. Lite avkoppling från vardagen, som man behöver ibland. Lite shopping, god mat och dryck, lite sitta och titta på folk och strosa omkring. Och så Ikea, som perfekt avslutning. Inget märkvärdigt, så hade inte tänkt blogga om detta. 

Men så såg jag den! I Stockmanns fina julskyltfönster låg den under julgranen. 


En Ikea Minnen Råtta! Täckt av snö och alldeles frusen och eländig! Vilket hallå det skulle ha blivit om barnen hade varit med. Åtminstone om det varit 2007...  
Den 31.5 nämnda år, hölls nämligen bröllop mellan Klarabella och Råtta Måff. Många råttgäster och andra var bjudna och vigseln skedde på köksbordet i vårt förra hus. 




Klarabella var klädd i sitt finaste halsband. Här ska hon ta emot ringen av Råtta Måff. Som vigselförrättare fungerade gröna musen. 


Efteråt samlades hela glada gänget för gruppfoto. 


Senare på sommaren blev det bröllopsresa. Inte så värst romantisk sådan. En del av gästerna åkte nämligen med.


Under åren som gått har råttfamiljen vuxit. Här samsas några, trots skillnaderna i ras, i bästa samförstånd på hyllan i ett av sovrummen. Resten hibernerar i lådor på kallvinden. I väntan på bättre tider, ny uppmärksamhet och kärlek. Kanske nöjda ändå, att de inte behöver frysa i ett skyltfönster. Vem vet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar