måndag 2 mars 2015

Sparv och mus

Hej alla!

Mars! Hur skönt låter inte det?! Det regnar och snön smälter så man nästan ser hur drivorna krymper. Lövhögarna som lämnade kvar i höstas kommer snart fram, fåglarna kvittrar och frasspisset stinker på trappan och i bilens ventilationssystem. Härligt!  


Har de senaste kvällarna tagit mig i kragen och gjort klart ett par av mina tiotals? halvfärdiga småprojekt i virkningsväg. Vart man än tittat har man sett nåt ufo (unfinished object) titta fram. 

Som här tex. Två par ögon som glor på en. En ufo ufovarelse? Nej, inte riktig.



En fågel ska det föreställa. En söt liten sparv enligt mönstret, som man hittar på tidningen Kotivinkkis hemsida. Valde ju naturligtvis garnet efter man tager vad man haver principen. Ha ha. Så värst liten och söt blev den inte. Och inte kvittrar den heller. Men lite kvitter och skratt har den nog framkallat hos några av dem som sett den. Och det är väl typ den enda missionen den har. Förutom att tillverkningen gett mig avkoppling, terapi, hjärngymnastik och hjälpt till att hålla finmotoriken i fingrarna i skick. 



En lite mus eller råtta gjorde jag också klar. Det är meningen att den ska få en kompis också. Och bli en present. Nån dag...
Mönstret till den och en massa andra roliga saker finns på denhär bloggen. 

Alltid skönt att få avslutat nåt projekt, hur litet det än må vara. För då kan man med gott samvete börja på nåt nytt. Idéer råder det ingen brist på. 
Men nu blir det en tur till trädgårdsaffären. Det är ju mars!

Ha en bra vecka! 




2 kommentarer: