söndag 18 oktober 2015

Loppade och förvandlade lampor

Hej!

Här har vi nånslags lampfixningsprocedur på gång. Vet inte exakt var det började, men tror det var för att gubben började tömma källaren och ett bord behövde komma bort ur vägen. Det bordet fick komma upp i ateljén. Och på bordet som skulle bort ur ateljén, stod en lampfot och bara skräpade. Hade inte ännu hittat eller tillverkat nån lämplig skärm till foten som jag metalltejpade för snart ett år sen. (Här kan läsas om den prosessen). I samma tömning kom också en gammal symaskin med bord upp ur källaren. Och plötsligt fann lampfoten sin plats. För att jag ställde ner den på symaskinsbordet, bort ur vägen från bordet som skulle flyttas. Där ska den ju stå och inte på fönsterbänken i vardagsrummet, som jag hade tänkt! Inredningsskills på hög nivå. Och som vanligt här i huset, så vad man än gör så lägger det igång en cirkelreaktion. Så och med lamporna. Källartömningsinspirationen torde ha lagts igång av att vi fick en släpvagn full med skatter, när min farbrors hus skulle tömmas. Men de ska jag visa en annan gång. 



Här tillsammans med den gamla Singern passar den ju utmärkt, tycker jag. Och kanske den inte behöver nån skärm, trots allt? Gillar den stora nakna lampbollen, som fanns i en av lamporna ovanför matbordet, och nu hamnade hit istället. 

Denhär kantiga lampskärmen hade jag tänkt mig på foten, men det gick ju inte. Såg bara för sjukt ut. Så bollen ur taklampan och denhär bytte plats. Den är förövrigt nyinköpt från Clas Ohlson och väldigt snygg i sig.

Och när jag nu är igång med ett lampinlägg, så här är vår rad med lampor i matsalen och vardagsrummet. Matsalslamporna är loppade eller vindsfyndade skärmar som jag tagit tyget av. Hade gärna velat ha tygbeklädda snygga sladdar, men såna fanns inte att fås precis då på sekunden, så piffade upp vanliga sladdar med tejpbitar. Ibland ska saker ske genast och inte om ett år... Rispapperlampan och den svarta skärmen är från Ikea. 

Denhär lampan till köket hittade jag också på loppis. Sådär bara i misstag, ni vet. Det gör ju glädjen i fyndet desto större. Och priset naturligtvis. 5 € för den! Och efter snart fyra års boende kan man väl investera i en taklampa... 

Och nu gott folk, ska ni få se det bästa! Också ett loppisfynd. Som inte var en lampa till en början. Men nog i min och dotterns ögon. Vi såg den samtidigt och båda drog efter andan. Tänk om.. Och det kunde den ju! Med hjälp av en händig elmontörsgubbe kan en gammal uttjänt samovar bli den coolaste lampan ever! 



Och den fick ta platsen på fönsterbänken istället för en ynklig liten pinnlampa som flyttades till... Äsch. Cirkeln är inte sluten. Och i skrivande stund håller gubben på att sätta upp en taklampa. Återkommer kanske om den nån annan gång. Nu orkar jag inte skriva mera och tror att ni är tillräckligt upplysta för denhär gången. 

Ha en skön söndag!



2 kommentarer:

  1. Va snygga lampor du ha fixa ihop! Gillar dem som hänger i taket :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! :) Så enkla och billiga att göra.

      Radera